Tendințele clienților din 2018 în materie de web design

Tema wordpress profesionala
Teme WordPress profesionale 2018
7 februarie 2018
Implementare GDPR pe website
Web site-ul dumneavoastra este pregatit pentru GDPR?
21 mai 2018

creare site profesional avand la baza teme profesionale pe platforma wordpress

In mediul online lucrurile se mișca din ce în ce mai repede. Cred ca nimeni nu stie care este limita deoarece in fiecare an numărul celor care doresc sa pătrundă în mediul online creste, numarul celor care doresc un web site de prezentare sau un magazin online creste si toți au acelas obiectiv, sa ajungă cât mai repede la clienți doriți.

Care este tendinta motoarelor de cautare in 2018 ?

Datorita concurentei foarte mari , când vine vorba de creare site profesional, pe aproape orice domeniu de activitate Google a început sa isi modifice algoritmi de indexare pentru a oferi utilizatorilor informații cât mai relevante. Pe lângă cei mai cunoscuți factori pe care ii cunoaștem cei mai importanți la ora actuala sunt: Autoritatea domeniului si Relevanta conținutului.

Mai exact, un web site trebuie sa fie atât cunoscut în mediul online ca și nume, ca și autoritate însa utilizatori trebuie sa găsească ceea ce au nevoie pe pagina respectiva. Este nevoie de un conținut relevant, eventual cu exemple și legături care sa fie cât mai explicite pentru vizitatori.

Ce au nevoie clienți pentru creare site profesional ?

In primul rând trebuie sa apeleze la o persoana cât mai specializata în acest domeniu, nu trebuie sa apeleze la metode ieftine, care implica teme gratuite și module vulnerabile.

 • Numele domeniului trebuie sa fie unul relevant cu activitatea pe care o desfășoară.
 • Găzduirea sa fie pe un server de calitate care sa ii ofere o securitate ridicata.
 • Daca platforma folosita este WordPress este nevoie de o tema premium.
 • Securizarea sa fie activata.
 • Un logo și un design unic.
 • Un conținut 100% original și sa fie relevant pe nișa respectiva.
 • Trebuie sa fie Responsive design. Sa se poată adapta la orice platforma mobila.

Din experiența pot afirma ca fiecare proiect este unic și trebuie tratat ca atare însa tendința este 95% aceiași si anume: Toti clienți doresc ceva cât mai simplu, ceva in care informația sa primeze, clar nu se mai accepta o multitudine de culori sau imagini care sa îngreuneze vizibilitatea paginii web. Datele de contact, care sunt cele mai importante, sa fie vizibile pe toate paginile site-ului.

Care este cea mai importanta tendinta a clientilor deja existenti?

Marea majoritate a firmelor care dețin deja un web site pentru activitatea loc, doresc in 2018 un serviciu de creare site profesional, un nou aspect, un Redesign complet al informațiilor deoarece paginile vechi care conțin elemente Flash ( foarte la moda acum 10-15 ani ) acum fac numai rău, deoarece nu se mai încarcă atât de repede, nu mai apar in căutările google ca înainte, nu mai sunt compatibile cu cele mai noi navigatoare, practic nu mai exista în mediul online si se vad obligați sa o ia de la 0.

Este absolut normal, trăim in era vitezei și utilizatori doresc sa ajungă la informația dorita cât mai repede posibil, mai ales în cazul unui magazin online, unde filtrele de căutare trebuie concepute sa răspundă perfect căutărilor.

Sincer, si eu personal când doresc sa caut un telefon mobil cu anumite caracteristici dacă filtrele nu ma redirecționează unde trebuie părăsesc ușor pagina și merg la următorul web site.

Marea majoritate a clienților optează pentru o singura pagina „zburătoare” care sa conțină câteva butoane și datele de contact. Este practic cel mai simplu mod pentru o prezentare scurta și la obiect.

Ce asteptari au clienti de la un web site in 2018?

Dupa realizarea unui proiect fiecare dorește sa sa ajungă cu site-ul pe prima pagina in căutări, dacă este posibil chiar in top5 însa acest lucru este imposibil din primele zile.

Cea mai mare lupta se duce in mediul online pe câștigarea de trafic organic, adică site-ul unei persoane/ firme, sa apară în mod natural pe prima pagina. Acest lucru nu este deloc ușor si implica foarte multa munca având în vedere concurenta pe orice nișa mai ales pe vânzări online.

Marea majoritate încearcă sa își optimizeze web site-ul ținând cont de ceea ce aude de la prieteni sau persoane care nu au nici o legătura cu mediul online.

Este foarte important sa apelați la o firma specializata pe servicii de SEO , dacă doriți sa va promovați într-un mod profesional sau, dacă doriți sa alegeți promovarea gratuita trebuie sa știți ca aveți multe de făcut. Pentru acest lucru eu va recomand un articol despre Tehnici SEO destul de usor de implementat care sa va ajute la promovarea site-ului.

Insa acest lucru va implica destul de mult timp pentru studiat și aplicat!

Iata un exemplu de web site din portofoliu nostru care îndeplinește aceste tendințe în materie de web design.

Este vorba de un magazin online pe nișa de Fashion. O creatoare de moda care a dorit exact ceva extrem de simplu și la obiect

Creare magazin online de fashion

Elementele cele mai importante aici au fost:

 • Sa fie responsive.
 • Sa contina galerie foto si imaginile sa se poata adapta pe orice platforma mobila.
 • Sa nu fie adaugate elemente care nu au nici o legatura cu produsul respectiv.
 • Comanda sa poata fi efectuata cat mai simplu posibil.
 • Datele de contact sa fie cat mai accesibile pentru cei care doresc sa achizitioneaze un produs.

Tendintele clientilor din 2018 sunt determinate strict de concurenta si multitudinea de informatii.

Adica, mai concret, va puteti imagina ca aveți nevoie de un serviciu pentru creare site profesional și lansați o căutare pe google, o sa găsiți pe prima pagina cele mai relevante anunțuri pentru dumneavoastră însa doar unul se potrivește perfect. Este acela care va reuși sa va capteze atenția cel mai mult si puteți intra in legătura cu el în maxim câteva minute. Este acela care va reuși sa va convingă ca tot ce face el este exact ce aveți nevoie.

Tendințele clienților pentru creare site profesional sunt legate de evoluția tehnologiei și dorința de a avea o imagine cât mai dinamica și profesionala.

Persoanele sau firmele care nu sunt capabile sa se adapteze schimbării mor încet încet chiar dacă în spatele aparentelor sunt niște profesioniști cu o experiența foarte mare. Cei mai multi bani la promovarea unei afaceri se investesc în marketing si în realizarea unui brand cât mai convingător.

Care sunt perspectivele în viitorul apropiat?

Nu cred ca știe nimeni cu precizie ce se va întâmpla pe viitor însa, din punctul meu de vedere traiectoria este clara, si anume: Inteligenta artificiala este din ce în ce mai umana. Ce vreau sa spun este ca motoarele de indexare și robotii care navighează în mediul online generează căutări din ce in ce mai relevante cu ceea ce cauta un utilizator, știu sa facă diferența dacă cineva cauta pe google „cizme de dama” și acest lucru se dorește a fi un produs sau o simpla informație tehnica.

Chiar dacă la moment actual oricine își poate creea o pagina web și crede ca totul sa rezolvat așteptând sa apară clienți de pe site își da seama în timp ca nu este deloc asa și va trebui în final sa apeleze la o persoana specializata în acest domeniu.

Nu uitati ca trebuie sa va adaptați schimbării și sa acceptați cu plăcere tendințele evoluției mai ales atunci când este vorba de  creare site profesional pentru o imagine profesionala.

Designed by Freepik

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
Sunati acum