Realizare magazin online cu WordPress/ Woocommerce in 3 pași

Coduri de erori HTPP
Coduri de erori HTTP, explicatii la cele mai importante coduri
22 May 2019
web design 2020
8 Tendinte in materie de web design pentru anul 2020
4 March 2020

In acest articol puteti citi urmatoarele:

Un serviciu de realizare magazin online a devenit un lucru destul de ușor pentru o agenție de webdesign având în vedere instrumentele disponibile în mediul online însa pe cât de ușor poate fi, pe atât de multe exigente trebuie sa se tina cont atunci când “tai panglica” unui magazin virtual. Nu se rezuma totul la instalarea unei teme gratuite si unui modul care face totul, având în vedere concurenta si dorința fiecăruia sa ajungă pe prima pagina în căutările google au crescut si exigentele în ceea ce privește experiența utilizatorului și modalitatea de a cumpăra un produs.

Ce înseamnă WordPress?

WordPress este o platforma OpenSource apărută în anul 2003. Aceasta a apărut prima data pentru cei care doreau un simplu blog, un CMS ( Content Management Sistem ) unde utilizatori își puteau creea o platforma în mod gratuit și puteau posta articole. A devenit rapid foarte popular în mediul online iar în anul 2007 a obținut premiul Packt Open Source CMS Award. A urmat imediat posibilitatea de a creea și alte tipuri de pagini, nu numai un blog.

abonare scoala de wordpress

Cum a evoluat WordPress?

Cea mai buna “mutare” pe care au realizat’o cei care au dezvoltat platforma a fost faptul ca au lăsat posibilitatea instalării de module și teme de la terți dezvoltatori. Mai exact, după ce platforma WordPress este instalata, poți adăuga o tema realizata de către un alt dezvoltator sau o simpla agenție de web design.

Un modul instalat pe wordpress reprezinta o funcționalitate. Mai exact, se poate instala un modul care sa ofere o noua funcționalitate de care aveți nevoie pe site-ul realizat pe platforma WordPress. De exemplu, dacă doriți sa creeați o galerie foto, alege și instala un modul care sa va ajute la crearea galeriei. Puteți găsi module atât gratuite cât si contra cost.

Cat este de securizat WordPress?

Datorita acestor compatibilități, WordPress a fost etichetat în nenumărate rânduri ca fiind vulnerabil la atacuri ce vizau adăugare de conținut malițios pe blogurile sau site-urile ce foloseau această platformă. Au fost create numeroase programe automate ce căutau pe internet site-uri care foloseau această platformă și, folosindu-se de vulnerabilitatea acesteia, reușeau să introducă în conținut, fără acordul proprietarului, link-uri către site-urile celor ce foloseau aceste programe.

În ultimul timp însă, dezvoltatorii platformei au reușit să aducă WordPress într-o stare în care atacurile de acest tip sunt aproape imposibil de realizat. În momentul de față WordPress este printre cele mai sigure si mai puternice CMS-uri la ora actuală.

Poate va interesează si articolul:  Cum se realizeaza un website in WordPress

Ce înseamnă WooCommerce pentru realizare magazin online?

Acesta este un modul de comerț online 100% compatibil cu platforma WordPress. Se poate instala in mod gratuit din baza de date de date WordPress. Asa cum spuneam mai sus, acesta vine cu o lista de functonalitati pe site-ul realizat in WordPress cum ar fi:

 • Pagini produse, coș de cumpărături și finalizare comandă
 • Plăți sigure prin carduri de credit și alte alternative
 • Opțiuni de livrare configurabile, inclusiv tarife fixe și imprimarea etichetelor de livrare
 • Calcularea automată a taxelor
 • Integrare Google Analytics, MailChimp și Facebook
 • Panou de control pentru gestionarea clientilor si a produselor
 • Importarea produselor de la un alt magazin partener sau exportarea petntru diversi parteneri.

Acestea sunt numai cateva functonalitati posibile. In momentul de fata se poate adauga absolut orice functionalitate dorita pentru comert online.

Poate va intereseaza si articolul: Cum se poate face export/ import pe un website realizat cu WordPress

Acum, dupa ce am aflat ce este Woocommerce si WordPress, voi incerca sa va explic cum se poate realiza un magazin online 100% functional:

1: Dupa ce aveți domeniu achiziționat și un pachet de găzduire, mergeți la secțiunea softaculous app din cPanel.

Specific faptul ca acest ghid este numai pentru pachetele de găzduire care funcționează cu interfața cPanel și permite instalarea platformei direct din aplicația respectiva. Mai exista si metoda de incarcare a fisierelor pe server cu ajutorul unui cont FPT insa este destul de vechie si mult mai grea.

Cum se instaleaza wordpress direct din cpanel

WordPress se poate instala foarte usor din cpanel cu un singur click

Dupa alegerea platformei, apăsați pe butonul “instalează”

Realizare magazin online cu Wordpress/ Woocommerce in 3 pași 7

Urmați pași care vi se cer:

 • Alegeți domeniul pe care doriți sa instalați platforma, sau subdomeniu
 • Alegeți un user și o parola
 • Oferiți un nume si o descriere site-ului.
 • Alegeți limba dorita

La final apăsați pe butonul “Install”. Totul ar trebui sa dureze maxim 1 minut după care o sa vedeți 2 link-uri: unul cu legătura către domeniul principal și al doilea cu legătura către panoul de administrare care ar trebui sa fie ceva de acest gen: numelesite-ului.ro/wp-admin

2: Mergeți in panoul de administrare la secțiunea de “module”  din partea stângă și apăsați pe butonul “Adaugă un modul”.

Realizare magazin online cu Wordpress/ Woocommerce in 3 pași 8

 

Aici o sa vedeți mai multe modalitate de căutare al unui modul, eu tot timpul folosesc fereastra de “caut modul”

Realizare magazin online cu Wordpress/ Woocommerce in 3 pași 9

 

In căsuța respectiva se va scrie numele modulului instalat și anume “WooCommerce” după care se apasă tasta “Enter”. Dupa care ar trebui sa vedeți lista tuturor modulelor pentru Woocommerce. Apăsați pe butonul “instalează acum” pentru realizare magazin online:

 

Realizare magazin online cu Wordpress/ Woocommerce in 3 pași 10

 

Bun, la final ar trebui sa vedeți un buton cu albastru pe care sa scrie “activează”. Acesta va fi ultimul pas. O data activat modulul acesta vine la pachet cu toate funcțiile de care ziceam mai sus. In marea majoritate a cazurilor după activare o sa va ceara anumite detalii despre magazin cum ar fi: Adresa magazinului, moneda folosita, metoda de livrare si plata, etc… Puteți sa le configurați de la început sau puteți sari peste acest pas si le puteți adaugă mai târziu.

Modulul Woocommerce instalează automat paginile de care aveti nevoie pentru

 • Cos de cumpărături
 • Contul meu
 • Magazin
 • Plasează comanda

Acestea de gasesc la sectiunea de “Pagini” din panoul de administrare al platformei wordpress ( /wp-admin ). Toate functionlitatile magazinului online se gasesc la sectiunea Woocommerce -> Setari. Aici va puteți configura orice funcție dorita cum ar fi:

Modalitati de livrare -> Acest lucru se realizează de la TAB’ul “Livrare”

Realizare magazin online cu Wordpress/ Woocommerce in 3 pași 11

Va puteți configura

 • Zone de livrare
 • Opțiuni livrare
 • Clase de livrare
 • Livrare gratuită (moștenire)

Posibilitățile sunt multiple și depinde de necesitatea fiecărui patron de magazin online cum ar fi afișarea calculatorului de preț pe pagina finala sau livrarea gratuita de la o anumita suma in sus.

Modalitati de plata -> Acest lucru se realizează de la TAB’ul “Plați” . Aici va puteți configura metoda de plata dorita, cum ar fi: Plata la livrare sau plata prin PayPal.

Toate notificarile de plasare comanda, prelucrare, etc..vin deja instalate la pachet si se pot configura de la tab’ul “Email’uri”. tot aici va puteți configura și adresa dumneavoastră de e-mail unde sa primiți notificările.

Modulul mai aduce si posibilitatea de emitere automata a facturilor care se atașează în format PDF clientului, o data ce a plasat comanda. Se poate adaugă absolut orice in funcție de nevoile fiecăruia. Daca nu reușiți sa mai adaugați o extensie dorita, puteți cere ajutorul unei persoane specializate.

3: Cum se adaugă un produs după instalarea modului WooCommerce

Cu siguranța asta interesează cel mai mult pe cei care doresc sa își creeze un magazin online. pentru acest lucru mergeți la tab-ul Produse => Adaugă nou din panoul de administrare WordPress. Acesta se afla imediat sub tab-ul “Woocommerce”.

Toata acțiunea se petrece pe o singura pagina. In aceiași pagina o sa găsiți toate câmpurile necesare pentru adăugarea produsului cum ar fi: Titlul, Descriere, Prețul, imagine reprezentativa si galerie foto.

Mai jos o sa vedeți activate câmpurile speciale pentru un produs adăugat cu Woocommerce:

Realizare magazin online cu Wordpress/ Woocommerce in 3 pași 12

 

La date produs puteți alege ce tip de produs aveți pentru comercializare cum ar fi “Produs simplu” sau “Produs cu link afiliat”.

 • Puteți deasemenea sa bifați opțiunea de “produs virtual” sau cu posibilitatea de a fi descarcat după achiziționare.
 • La Inventar, asa cum spune și numele va puteți gestiona numărul de produse.
 • La atribute, se pot face variații de produse, cum ar de exemplu mărime, culoare, sau orice atribuit al unui produs.
 • La livrare va puteți selecta anumite detalii despre “livrare”
 • la butonul de “Produse legate” se pot creea vânzări încrucișate, însa nu recomand sa umblați aici dacă nu dețineți experiența.

Dupa toate acestea apasati butonul “Publica”  pentru ca produsul dumneavoastră sa fie publicat. Bun, imediat acesta va fi online si disponibil pentru achiziționare de care clienți dumneavoastră.

Interfața mie personal mi se pare friendly și destul de usor de folosit. Puteți vedea în portofoliu meu toate magazinele realizate in acest mod.

Mai sunt și alte module de comerț online sau alte platforme pentru a construi un magazin virtual însa statisticile arata ca acesta este cel mai popular si trendul este în continuare crescător conform TrendsBuiltwith.com 

Eu pana de curând am mai folosit o alta platforma dedicata realizării de magazine online, PrestaShop se numește însa eram dezamăgit de fiecare data datorita greutăților întâmpinate.

Va doresc mult succes și dacă întâmpinați greutăți nu ezitați sa ma contactați la adresa de e-mail de la pagina de contact. Va punem la dispozitie serviciile noastre de realizare magazin online într-un mod profesional și numai cu teme moderne.

Sursa imagine: dataFeedr

 

 

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe