Cum se realizeaza un website in WordPress

Redesign website
Redesign website
13 September 2017
Promovare pe internet
Promovare pe internet – tot ceea ce trebuie sa stii
6 November 2017

Nu mai este nici un secret ca WordPress este cea mai populara platforma online pe care se poate realiza un web site, fie ca este vorba de un blog sau un portal complex din orice domeniu de activitate.

De ce a ajuns WordPress atât de popular?

Platforma a apărut în anul 2003 și era destinata blogurilor în special. Aceasta se punea la dispoziție gratuit la achiziția unui cont de găzduire de către dezvoltatori.

In timp însa aceasta a început sa se dezvolte și pe lângă au apărut teme compatibile si module care au propulsat platforma intro concurenta destul de mare pe aceasta însa undeva in anul 2008-2009.

WordPress a început sa fie etichetata la un moment dat ca fiind una din cele mai vulnerabile platforme si hackeri reușiseră crearea unor programe care sa scaneze pe internet site-uri realizate in WordPress si sa adauge continut fara acordul proprietarului. Insa dezvoltatori au reușit sa găsească soluții la aceste probleme iar astăzi este o platforma foarte sigura în mediul online.

abonare scoala de wordpress

Baza de date imensa de teme și module pentru web site-uri de prezentare, magazine online, agenții de turism si agenții imobiliare este cel mai mare avantaj pe care il are aceasta platforma. Baza de date se actualizează în fiecare zi cu noi funcții și oportunități care nu fac decât sa ușureze munca utilizatorului.

Dar bun, sa trecem la subiect si sa vedem

Cum se realizează un website în WordPress ?

Avem 2 variante puse la dispozitie:

1: Realizare web site gratuit în wordpress

Pentru aceasta varianta nu aveți nevoie de nici un fel de investiție financiara ci trebuie doar sa urmați niște pasi simpli și sa va alegeți design-ul dorit.

 • Mergeti la pagina : wordpress.com . Aici puteți opta pentru realizarea unui blog, website, portofoliu sau magazin online.
 • Dupa ce ați bifat ceea ce doriți sa realizați, la pasul următor puteți sa va alegeți tema potrivita pentru domeniul dumneavoastră de activitate

alegere tema wordpress

 • Dupa ce ați ales tema dorita, ati ajuns la pasul unde trebuie sa dați un nume site-ului dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți un web site unde scrieți despre “Inhirieri auto” în București, probabil o sa doriți ca numele sa fie: inchirieriautobucuresti.wordpress.com . Dupa cum vedeți în versiunea gratuita toate domeniile se termina cu extensia .wordpress.com
Inregistrare domeniu pe wordpress

Cum se inregistreaza un domeniu gratuit folosind platforma WordPress?

 • Dupa alegerea numelui, la pasul 4 puteți opta dacă doriți pentru o varianta cu plata pentru site-ul dumneavoastră sau sa mergeți mai departe folosind varianta gratuita.
 • La pasul 5 si ultimul, platforma o sa va ceara câteva informații cum ar fi o adresa de e-mail și parola.

O data cu introducerea acestor informații website-ul dumneavoastră este finalizat si puteți naviga în panoul de administrare de unde va puteți gestiona tot conținutul, pagini, imagini, etichete, articole, etc…Datorita bazei de date imense de teme si module va puteți personaliza cum doriți aspectul si funcționalitatea website-ului.

2: Cum se realizează un website în WordPress cu un pachet de găzduire și domeniu cumpărat?

In aceasta varianta, dacă ați achiziționat domeniul și un pachet de gazduire de la un alt provider decât wordpress nu o sa mai aveti nici un fel de restricție in ceea ce privește numele domeniului. Mai exact, dacă ați închiriat un domeniu prin RoTLD cu numele inchirieriautobucuresti.ro , acesta nu va suferi nici o modificare.

In general, prețul unui domeniu + găzduire costa in jur de 250-300 RON. Diferența de la un provider la altul este foarte mica.

Dupa ce ați plătit pachetul de host va puteți instala absolut singur o platforma wordpress fără a avea nevoie de cunoștințe avansate.

Cum se instaleaza wordpress direct din cpanel?

 1. Mergeți la adresa: numesite.ro/cpanel si introduceți userul + parola primite de la provider după plata pachetului.
 2. In interfața de la cpanel, faceți de scrol in jos pana vedeți secțiunea “SOFTACULOUS APP INSTALLER” . In general scriptul pentru WordPress este primul în lista.
 3. Dupa ce ați apăsat pe iconița de la WordPress va trebui sa instalați aceasta aplicație apăsând pe butonul “Install now”
Cum se instaleaza wordpress direct din cpanel

WordPress se poate instala foarte usor din cpanel cu un singur click

Instalare wordpress din cpanel

Cum se poate instala wordpress din cpanel

 

Dupa ce ați apăsat pe acest buton va trebui sa completați câteva câmpuri care vi se cer mai departe, cum ar fi :

 • Numele domeniului.
 • Daca doriți sa fie cu www. sau fără
 • Daca aveți un certificat SSL
 • Adresa de e-mail a administratorului
 • Parola de la administrator
 • User folosit. In general el pune “admin”

Optional mai puteti sa va alegeti deja o tema la instalarea aplicatie daca nu acesta vine cu cateva deja preinstalate.

Asa cum spuneam mai sus aveți posibilitatea de a va instala orice tema sau orice modul pentru un aspect asa cum doriți și o funcționalitate care sa răspundă cat mai eficient nevoilor dumneavoastră.

Va recomand în general alegerea unei teme profesionale pentru ca avantajele sunt multiple atât pe partea de design cât și pe partea de funcții + securitate fișiere. Am scris un articol despre cele mai populare teme wordpress acum ceva vreme și va recomand cu plăcere sa le analizați.

In general, acestea vin la pachet cu câteva demo care va poate ușura munca foarte mult și nu aveți decât sa înlocuiți niște texte și imagini.

Despre cum se realizează un website în WordPress o sa mai găsiți pe internet foarte multe articole și tutoriale care sa va îndrume către rezultatul final însa dacă aveți de realizat un proiect mai complex puteți apela cel mai bine la o persoana profesionista și cu experiența în acest domeniu.

Eu va stau la dispoziție cu plăcere pentru orice detaliu dorit legat de module, teme sau alte funcționalități ale platformei wordpress.

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe