Despre tipurile de Link-building NoFollow

Despre tipurile de Link-building si cum le poate interpreta google pe o pagina web

In ultimi ani Google pune foarte mult accentul pe Link-building si doreste sa inteleaga cat mai bine ce inseamna un link pe o pagina web. Google vrea sa stie clar daca un link care face trimitere catre un website trebuie sa ii dea importanta sau nu, daca este un link sponsorizat si cum ar trebui sa il perceapa.

Google trateaza atributele „NoFollow” si „DoFollow” ca si indice de indexare si accesare cu robotii crawler atat pentru link-urile interne cat si externe. Astfel, cred ca este destul de important sa oferiti mai multa atentie link-urilor de pe paginile website-urile voastre.

O sa incerc sa va explic mai jos ce inseamna fiecare atribut si cum ne poate ajuta sau penaliza in relatia cu google in diferite situatii.

Ce inseamna un link NoFollow pentru google

Google a introdus opțiunea rel=”nofollow” în 2005 pentru bloggerii care se luptau cu persoanele care foloseau comentarii spam pentru a încerca să creeze linkuri în speranța de a castiga pozitii in google pentru anumite cuvinte cheie, cum ar fi „invitații de nuntă” sau orice alta expresie care se cauta pe google. De atunci, Google a sugerat să se folosească atributul link-uri plătite (o practică care te poate penaliza in Google).

Atributul nofollow le spune motoarele de căutare să nu urmeze linkul etichetat – ceea ce înseamnă, în esență, că site-ul web nu aprobă linkul si nu il reprezinta.

Deci atunci cand aveti un link pe o pagina web insa nu doriti sa asociati numele site-ului vostru cu acest link este sugerat sa folositi acest atribut.

Cum arata un link NoFollow in sura unei pagini

 

Nofollow este folosit în sursa HTML a pagini. Multe platforme ( ca si WordPress ) oferă o opțiune nofollow atunci când creați linkuri, dar dacă trebuie să le codificați , iata câteva exemple :

Iată cum arată un link următor:

<a href="https://example.com">Aici text</a>

Acesta este un link pe care google o sa il interpreteze ca este important si trebuie urmarit.

Iată cum arată un link nofollow:

<a href="https://example.com" rel="nofollow">Text ancora</a>

Link-ul de mai sus poarta atributul „Nofollow”, ceea ce inseamna pentru google ca nu trebuie urmarit, deci il va ignora complet!

Despre atributul Sponsored, ce inseamna si cum de adauga ?

 

Incepand cu anul 2019 google ofera posibilitatea de a adauga in loc de „Nofollow” eticheta „Sponsored” . In acest mod google intelege ca este vorba de un advertorial care contine un link platit ceea ce este destul de folosit in ziua de azi.

Google sugerează utilizarea atributului sponsorizat pentru a identifica linkurile de pe site-ul dvs. care au fost create ca parte a reclamelor, sponsorizărilor sau altor acorduri de compensare – aceasta este metoda preferată pe care o solicită dacă linkurile sunt plătite în vreun fel.

Atributul sponsorizat arată astfel:

<a href="http://www.example.com/" rel="sponsored">Text Ancora</a>

Despre atributul UGC ( user-generated content ) , ce inseamna si cum de adauga ?

 

Google recomandă marcarea link-urilor de conținut generat de utilizatori (UGC), cum ar fi comentariile și postările pe forum, ca UGC. Cu toate acestea, au adăugat că, dacă doriți să recunoașteți și să recompensați colaboratorii de încredere care au făcut constant contribuții de înaltă calitate, puteți elimina acest atribut din linkuri.

Atributul UGC arată astfel:

<a href="http://www.example.com/" rel="ugc">Text ancora</a>

Google sugerează să utilizați rel=”nofollow” în următorul mod: „Folosiți valoarea nofollow atunci când alte valori nu se aplică și preferați ca Google să nu asocieze site-ul dvs. sau să acceseze cu crawlere pagina legată de pe site-ul dvs.”

NoFollow vs. NoIndex: Care este diferența?

Am observat că există confuzie cu privire la modul de a opri Google să indexeze o pagină sau un link.

După cum sa menționat mai sus, nofollow poate fi utilizat pentru link-uri individuale. De asemenea, Nofollow poate fi adăugat in etichetaintr-o pagina care le spune motoarelor de căutare să nu urmărească nici un link de pe pagina respectiva.

Codul care ar trebui sa apara inadica in „creierul” pagini respective trebuie sa fie urmator:

<meta name="robots" content="nofollow" />

O etichetă „noindex” le spune motoarelor de căutare că nu doriți ca o pagină să fie inclusă în rezultatele căutării.

Puteți adăuga o etichetă noindex la secțiunea head în HTML pentru o anumită pagină ca in exemplul urmator:

<meta name="robots" content="noindex, follow">

Cum verific linkurile Nofollow?

Dacă doriți să vedeți dacă etichetele nofollow sunt utilizate pe o pagină, puteți face acest lucru manual. Pentru a începe, mergeți la o pagină, faceți clic dreapta și faceti click pe „vizualizare sursa paginii:”

Apoi, apăsați control + F și căutați nofollow. Făcând clic pe săgeți, puteți vedea toate nofollow-urile de pe o pagină.

Link-urile Nofollow sunt bune pentru crearea de legături?

Mulți oameni cred că Link-building contează doar dacă obțineți un link de pe un alt website. În timp ce link-urile de urmărire de calitate pot fi bune pentru SEO, există totuși beneficii clare în obținerea de link-uri nofollow. Iată doar câteva:

  • Trafic crescut
  • Expunerea Brandului – A fi menționat pe site-uri de calitate care sunt relevante pentru publicul dvs. este excelent pentru cunoașterea brandului.
  • Construirea încrederii
  • Încrederea poate duce la urmărirea link-urilor

In concluzie, sa adaugi atributul Sponsored sau NoFollow va fi benefic pentru toate partile, atunci cand doriti sa plasati un link catre un website de pe anumite nise.

Vezi acestarticol si pe YouTube ( Scoala de WordPress )

Sper ca acest articol sa va ajute sa intelegeti mai bine cum interpreteaza google un link de sub un text ancora si cum se poate utiliza in avantajul fiecaruia.

Mai puteti citi pe site-ul nostru si urmatorul articol:

Cat de importante sunt legăturile cu canalele de socializare ale unui web site

Pentru alte informatii legate de WordPress puteti vizita si canalul meu de YouTube Scoala De WordPress unde postez aproape saptamanal cate o lectie despre construirea unui website sau a unui magazin online.

Image by pch.vector on Freepik

Alin Dragoescu
Alin Dragoescu
Eu sunt Alin, ma ocup de crearea site-urilor WEB inca din 2010 pe platforma Wordpress. Va pun la dispozitie servicii de Creare site de prezentare, magazine online, portal afaceri din orice domeniu de activitate . Sper ca articolele de pe site-ul meu sa va ajute daca doriti sa realizati un Web site sau sa intelegeti mai bine cum functioneaza Wordpress. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
Despre tipurile de Link-building NoFollow
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe