Cat de importante sunt legăturile cu canalele de socializare ale unui web site

Promovare pe internet
Promovare pe internet – tot ceea ce trebuie sa stii
6 November 2017
Tema wordpress profesionala
Teme WordPress profesionale 2018
7 February 2018

legatura unui web site pe canalele de socializare

Dupa realizarea unui web site foarte multi ezita sa adauge o legătura către canalele de socializare și posibilitatea vizitatorilor de a partaja conținutul lor pe alte web site-uri.

Legatura unui web site pe canalele de socializare este importanta?

Răspunsul este absolut DA, de ce?

In primul rând pentru ca reprezinta un factor de indexare in motoarele de căutare. De cativa ani google prioritizeaza in returnarea rezultatelor web site-urile care dețin o legătura cu unul sau mai multe canale de socializare, deoarece acesta considera ca fiind un element vital relația dintre utilizator si canalele de socializare, practic acesta deschide o poarta către lume cu aceste iconițe si ușurează munca unui utilizator de a partaja un conținut de calitate.

In ultimul timp, orice instrument de calculare al unui scor SEO, are in algoritmul sau de calcul prezenta butoanelor de socializare. In general eu folosesc pentru web site-urile mele seositecheckup 

Acesta ofera foarte multe informatii legate de SEO printre care si prezenta butoanelor catre pagini de socializare.

Care sunt cele mai populare canale de socializare din Romania?

Când doriți sa va adaugați câteva butoane către social media ar trebui sa știți care sunt cele mai vizitate rețele online si anume:

 • Primul si pe departe cel mai cunoscut este Facebook
 • In topul romanilor, al doilea canal de socializare este Google Plus 
 • Un alt canal de socializare, mai ales pentru cei care adora imaginile este Pinterest
 • Ina unul foarte cunoscut este LinkedIn
 • Unul destul de cunoscut, apărut cam in aceiași perioada cu Faceboo este Twitter

Lista poate continua, trebuie sa știți ca exista extrem de multe canale de social media în mediul online, unele apărute chiar înainte de Facebook însa utilizatorii le prefera pe acestea de sus deoarece au venit tot timpul cu lucruri noi care sa tina vizitatorul cât mai ocupat si cât mai interesat de activitatea in mediul respectiv.

Va puteți adaugă pe pagina dumneavoastră câte butoane doriți însa aveți foarte mare grije sa nu “sufocați” pagina cu iconițe inutile.

Cum se poate realiza legătura unui web site pe canalele de socializare

In timpul proiectelor mele am cautat tot timpul soluții cât mai ușoare de implementare si am evitat instalarea unor pluginuri deoarece 95% din proiectele mele sunt realizate pe platforma WordPress si acesta oferă foarte multe soluții pentru aceasta problema.

De ce evit sa instalez pluginuri? Pentru a nu afecta viteza de incarcare a unui web site.

Pe departe cea mai buna resursa descoperita de mine este site-ul AddThiss care face o treaba excelenta si 100% gratuita!

Optiunile in versiunea gratuita sunt mai mult decat suficiente iar setarile sunt destul de prietenoase.

Cum pot sa fac un cont și sa adaug butoane de “social media” pe site-ul meu?

Pentru a genera un set de butoane “social media” si alegeti varianta propusa de mine mai sus trebuie sa va faceti cont pe site-ul www.addthis.com

Cat de importante sunt legăturile cu canalele de socializare ale unui web site 6

 

1: Apăsați pe butonul “dashboard” din partea dreapta de sus si înregistrați cu informațiile care vi se cer.

2: O data autentificat in cont mergeți la opțiunea “tools” si apasati pe butonul “Add new tool” si va alegeți tipul de butoane pe care doriți sa il adaugați pe site-ul dumneavoastră.

Adauga butoane social media pe site-ul tau

3: Dupa ce ati ales ce instrument doriti sa folositi, urmatorul pas este sa va alegeti tipul de intrument dorit. De exemplu eu am ales “share buttons” si tipul “floating”, adica tipul de butoane zburatoare pe partea stanga sau dreapta a ecranului.

4: Dupa ce alegeti tipul dorit o sa vi se deschida panoul de administrare al butoanelor de unde va puteti gestiona:

 • Pozitia butoanelor pe desktop si mobil
 • Numaratoarea partajarilor care au fost efectuate
 • Selectarea retelelor de socializare
 • Elemente de design, cum ar fi: marimea butoanelor sau culoarea iconitelor
 • Alte optiuni avansate cum ar fi: de unde sa porneasca numaratoarea partajarilor sau de la ce dimensiune a ecranului sa inceapa versiunea “responsive”.

Cat de importante sunt legăturile cu canalele de socializare ale unui web site 7

 

5: Dupa ce ati efectuat toate setarile dorite apasati pe butonul “Save & Continue”.

6: La final se va genera un cod HTML catre trebuie introdus in paginile site-ului dumneavoastra. Acest cod trebuie inserat in finalul pagini chiar inainte de inchiderea tag “body”

Unse de insereaza codul pentru canalele de social media

 

Daca folositi WordPress acest cod se poate adauga in fisierul footer.php al temei folosite si se va afisa pe toate paginile site-ului. Daca doriti sa il adaugati independent, doar pe anumite pagini, atunci solutia este sa instalati modulul respectiv si sa va configurați paginile unde sa fie prezent setul de butoane.

Pana acum eu nu am folosit niciodata aceasta optiune si am folosit pentru toate paginile site-ului codul respectiv.

Acestia sunt pasi care trebuie urmati. Dupa ce ati realizat aceaste actiuni setul de butoane ar trebui sa fie vizibil pe site-ul dumneavoastra.

Cum pot vedea rapoartele de activitate?

Dupa toate setarila efectuate cu siguranta doriti sa vedeti niste rapoarte, zilnice, saptamanale sau lunare despre activitatea pe site-ul dumneavoastra. Acest serviciu transmite in mod automat rapoarte saptamanale pe adresa de e-mail folosita la crearea contului. Acest mesaj contine:

 • Numarul de partajari efectuate intro saptamana
 • Totul paginilor cu cele mai multe partajari
 • Topul domeniilor de referinta
 • Topul motoarelor de cautare
 • Platformele folosite

Daca doriti sa vedeti aceste informatii mult mai repede puneti merge in contul deja creeat pe site-ul AddThis si apasati pe butonul “Analitics”

In aceasta sectiune o sa puteti vedea toate aceste informatii:

Cat de importante sunt legăturile cu canalele de socializare ale unui web site 8

 

Legatura unui web site pe canalele de socializare este atat importanta pentru indexarea in motoarelor de cautare dar aduce si un plus de estetic paginii dumneavoastra web facand mai placuta navigarea utilizatorilor.

Daca nu reusiti sa introduceti acest cod in sursa paginilor noi va recomandam sa apelati la un specialist in domeniul IT care sa va ajute cu aceste informatii si sa va indrume.

Va stam la dispozitie cu placere la adresa de e-mail contact@creare-site-web.com

 

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe