Daca ai un website realizat in Wordpress si ai o gazduire pe un host shared sau gazduire partajata in traducere libera, cu siguranta ai avut vazut cel putin o data pe site-ul tau eroare 503 sau mai exact 503 Service Unavailable. E destul de greu sti din prima care poate fi problema cand vezi eroarea, mai ales ca nu se ofera mai multe detalii despre cauza aceste erori.
Toate companiile de găzduire WordPress oferă o cantitate fixă de resurse pentru fiecare cont de găzduire. Pentru site-urile web pe găzduire partajată ( Host Share ), această limită nu poate face față utilizării intense a resurselor serverului.
Eroarea 503 apare atuncicand serverul nu poate obtine un raspuns clar de la un script PHP. Deoarece Wordpress este realizat in limbajul de prgramare PHP se folosesc foarte multe scripturi. Mai exact, nu intelege exat ce trebuie sa faca pentru a oferi informatia dorita!
Un script PHP poate fi de la un plugin Wordpress de la o tema sau de la un cod personalizat care a fost adaugat gresit in website!
Daca eroarea apare de la o utilizare intensa a site-ului, aceasta va disparea automat in cateva minute fara sa faceti nimic.
Daca Eroare 503 este cauzata de un script PHP atunci trebuie sa stiti ca nu o sa dispara imediat. Va trebui sa analizati care este cauza mai exact!
Asa cum spuneam, aceasta poate fi cauzata de un script al unui plugin sau de la tema. Ca sa vedem exact iata ce putem face!
In mod normal nu se poate face acest lucru din Dashboard deoarece nu puteti intra in panoul de administrare. Deci va trebui sa faceti asta din cPanel, unde sunt gazduite fisierele site-ului.
Bun, acum ce trebuie sa faceti! Cautati in public_HTML/wp-content/ folder si redenumiti folderul "plugins" cu "plugins-old". In acest mod practit toate modulele au fost dezactivate.
Acum incercati sa accesati site-ul. Daca acesta functioneaza corect in primul rand redenumiti folderul cum era inainte, adica din plugins-old in plugins apoi mergeti in panou de administrate wp-admin/plugins.php si activati modulele unul cate unul pentru a identifica modulul cu problema!
Daca aceasta metoda a rezolvat cu succes problema nu mai trebuie sa faceti nimic.
Dac problema persista mergeti mai departe .
Ca sa faceti acest lucru mergeti din nou in cPanel la public_HTML/wp-content/themes si redenumiti tema activa! Daca aveti Twenty Sixteen adaugata in themes aceasta se va activa automat.
Daca nu mai aveti nici o tema in wp-content/themes va trebui adaugata in mod manual.
Dupa verificati site-ul web si vedeti daca eroarea 503 a disparut!
Daca nu a disparut inseamna ca problema este mai grava si cel mai recomandat este sa contactati firma de gazduire. Doar ei va pot spune ce script este cauza acestei erori.
Mai este deasemenea recomandat sa va reinstalati Wordpress pentru a fi sigur ca totul este cat se poate de curat!
Sper ca acest articol sa va ajute daca aveti probleme cu cu site-ul vostru si vedeti 503 Service Unavailable pe pagina site-ului.
Nu ezitati deasemenea sa va abonati pe canalul meu de Youtube pntru a primi cat mai multe noutati din domeniul Wordpress!
Image by storyset on Freepik