Cum se optimizeaza imaginile pentru mai bune rezultate SEO

Securitate wordpress
5 lucruri pe care le poti face dupa ce site-ul tau a fost spart
13 decembrie 2016
site de prezentare
Creare site de prezentare profesional
3 ianuarie 2017
Optimizare imagini

In gereal citesc articole pe site-uri din afara, tutoriale care mi se par foarte bune si foarte explicite. Astazi am citit un articol foarte interesant despre cum se poate optimiza o imagine pe o pagina web.

Iata cateva sfaturi despre optimizarea imaginilor pentru motoarele de cautare:

Fie că este vorba despre o fotografie, un infographic sau o ilustrație, adăugarea de imagini pe site-ul dvs. este o modalitate puternică de a îmbunătăți experiența cititorului. Creierul nostru proceseaza efectele unor imagini mult mai repede decat textul de unde si expresia „o imagine face cat o mie de cuvinte”.

 

1: Gasiti si utilizati imaginea potrivita

Este foarte important ca imaginea adaugata sa fie in concordanta cu textul adaugat si subiectul tratat in articolul respectiv. Imaginile adaugate in aproprierea unui text contribuie la cresterea in rank a paginii respective, nu incercati sa adaugati imagini cat mai colorate care nu sunt relevante pentru ca nu va ajuta cu nimic la SEO.

Cand doriti sa adaugati imaginea potriita, posibilitatile sunt multiple:

Fotografii originale: Puteți utiliza camera foto sau smartphone-ul pentru a fixa o imagine de înaltă calitate. Este gratuit și complet legal!

Stock images: Site-uri, cum ar fi Pixabay sau Unsplash oferă imagini gratuite licențiate-CC0, sau în mod alternativ, un site premium, cum ar fi Shutterstock sau iStock ofera mii de imagini premium de o inalta calitate.

Instrumente de proiectare: Site-uri, cum ar fi Canva, Stencil și PicMonkey pot fi alternative excelente dacă doriți să creați propriile imagini. Ele oferă mai multe opțiuni de a crea ilustrații, se joacă cu suprapuneri de text și multe altele.

În cele din urmă, alegerea imaginilor potrivite pentru articolul dumneavoastră va face procesul de optimizare a imaginii mult mai ușor. Hai să aruncăm o privire la urmatorul nostru sfat si anume: folosirea cuvintelor cheie.

2. Folositi cuvinte-cheie în numele fișierului de imagine

Având în vedere faptul că motoarele de căutare nu pot vedea imagini, au nevoie de un text descriptiv pentru a stabili ce conține o imagine. Aparatele foto sau web site-urile care va ofera posibilitatea de a descarca imagini, folosesc nume generice pentru imagini care din pacate nu ajuta motoarele de cautare sa descifreze mesajul imaginii. Daca deexemplu aveti o imagine cu un leu, motorul de cautare nu va fi niciodata capabil sa stie ca in imagine este acest animal daca la numele fisierului nu contine cuvantul „leu”. Cu sigurnta numele ar fi ceva de genul „DSC987″.

Deci numele fisierului spune motoarelor de cautare ce ar putea contine imaginiea respectiva, aceasta este o metoda foarte buna pentru a folosi un cuvant cheie cat mai relevant cu putinta.

Mai departe vom discuta despre importanta „alt” text din imagine.

3. optimizați textul fotografiei dvs. cu ‘Alt’

Text alternativ (sau alt) textul merge cu un pas mai departe decât optimizarea numele fișierului, oferind o descriere a subiectului materiei împreună cu relevanța imaginii la pagina. Este folosit de motoarele de căutare pentru a determina conținutul fișierului de imagine și pentru a decide care imaginile sunt cele mai potrivite pentru a prezenta ca răspuns la o interogare de căutare.

De exemplu, să luam imaginea de mai jos. alt text adecvat aici ar putea fi „o pisică gri care doarme pe o canapea albastra”:

 

Alt text este, de asemenea, utilizat în cazul în care imaginea în sine nu poate fi văzuta. În cazul în care o imagine nu apare, s-ar putea vedea ceva de genul:

 

Cu toate acestea, în cazul în care ați adăugat deja o imagine la un post, puteți pur și simplu sa dati clic pe imagine, selectați pictograma Editare și introduceți descrierea în secțiunea Text alternativ.

4. Utilizati corecta a legendei imaginii

Oamenii au tendința de a citi legende la citirea paginii. Nu fiecare imagine are nevoie de o legendă, mai ales în cazul în care textul care îl înconjoară descrie cu exactitate ceea ce reprezinta.

In plus, legendele au un beneficiu suplimentare pentru SEO – motoarele de căutare favorizeaza imaginile care au un conținut relevant în imediata apropiere.

5: Utilizati corect tipul de fisier

Diferite tipuri de fișiere de imagine sunt potrivite pentru diferite utilizări.

Una dintre diferențele majore între JPEG si PNG este dimensiunea lor. GIF-uri de calitate corespunzătoare.

Acest lucru este important pentru SEO în ceea ce privește modul în care dimensiunea fișierului afectează timpii de încărcare a paginii.

În primul rând, fișierele JPEG pot fi comprimate fără a pierde din calitate, astfel încât acestea sunt adesea folosite pentru a stoca imagini și fotografii complexe în dimensiuni mici. Cu toate acestea, fișierele JPEG își pierd calitatea in timp, cu multiple modificari.

Fișierele PNG, pe de altă parte, nu se degradează în calitate dupa mai multe modificari, insa acest tip de fisier ocupa mai mult spatiu pe server.

6: Reduceti dimensiunea fisierului

Atunci cand este incarcata o imagine trebuie sa tineti cont de dimensiunea fisierului. Daca imaginea are 640 Kb, incercati sa o optimizati la o dimensiune de sub 100 Kb. Acest lucru este benefic pentru a spori viteza de incarcare a paginii ceea ce inseamna inca un pas bun pentru SEO.

Puteti efectua aceasta actiune cu ajutorul unui instrument online cum este CompressJPEG fara a pierde calitatea imaginii sau orice alt instrument pe care il aveti deja instalat in calculator.

7: Reduceti dimensiunea imaginii

In afara de actiunea de mai sus unde sa redus dimensiunea fisierului, este recomandat desemenea sa reduceti si dimensiunile imaginii, adica, daca imaginea are 2.400 x 3.500 px, o puteti reduce la maxim 1.200 x 1.000 aceasta fiind si dimensiunea pe care se poate vedea cel mai corect pe un calculator.

Si in acest caz puteti folosii un instrument pe care il aveti deja in calculator cum ar fi „paint”.

8: Realizati un Sitemap cu imagini

Un sitemap ofera motoarelor de căutare mai multe informații despre structura site-ului. Ele includ de obicei o listă a paginilor web, modul în care acestea sunt organizate, precum și metadatele asociate cu aceste pagini. Google oferă, de asemenea, posibilitatea de a adăuga extensii la sitemap, permițându-vă padaugarea despre informații video, imagini și conținut de știri. O extensie de imagine sitemap ar putea arăta astfel:


Designed by Freepik

Acest articol a fost preluat de la Elegant Theme

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
Sunati acum