Cum depistam un dead link si cum il putem inlatura?

Printre multitudinea de factori care influenteaza o pozitie a unui web site in motoarele de cautare, unul foarte important este “dead link” din paginile web sau mai exact link’uri moarte, legaturi care fac trimitere care alte pagini inexistente. Un aspect critic de care trebuie sa tineti cont daca aveti schimburi de link’uri, legaturi cu directoare web sau pur si simplu in continutul paginilor aveti 1-2 link’uri.

De ce google da importanta acestui aspect ?

Atunci cand google indexeaza un web site, acesta ia in calcul autoritatea acestuia si a partenerilor lui. Acestea fac parte din calitatea continutului de pe paginile web. In general un link de calitate se poate cumpara dar ne poate face si rau daca nu se regaseste cat mai mult in tematica articolului.

Asa cum utilizator este « frustrat » cand face click pe un link mort si google penalizeaza acest lucru care ne afecteaza in scorul SEO pe care il detine deja web site-ul.

Cum se poate gasi un « dead link»?

Utilizati instrumente online care va pot ajuta sa identificati si sa inlaturati dead link’urile, pagini care afiseaza eroarea 404/ 410 sau domenii care nu mai sunt active.

Cel mai bun instrument pe care eu il folosesc in acest caz este :

O data identificate acestea nu ezitati sa le inlaturati cat mai repede posibil. Dupa ce realizati aceste actiuni retransmiteti website-ul dumneavoastra la google cu ajutorul webmaster tool pentru o reindexare, in acest mod google va sti ca website-ul a fost curatat complet.

Aceasta actiune va face numai bine deoarece google va intelege faptul ca aveti o pagina web de care va ingrijiti in mod constant. Este exact ceea ce iubeste google cel mai mult si anume munca administratorului si frecventa cu care acesta face update-uri la module si teme in cazul web site-urilor realizate pe platforma WordPress.

Atentie foarte mare la link-urile din comentarii

Acestea vin in general din Rusia sau Nigeria insa daca aveti un comentariu cu o trimitere catre un website in limba Romana si doriti totusi sa pastrati acel comentariu este foarte recomandat sa stergeti link-ul de sub si sa il lasati pur si simplu ca un text. Iata nu exemplu : „ pentru un parfum de calitate noi va recomandam ”  „www.parfumonline.com”

Sau, puteti sa contactati proprietarul acelui webiste si sa discutati alti termeni de colaborare sau schimb de link’uri.

Nu uitati ca link’urile contribuie la calitatea continutului si implicit la pozitia in motoarele de cautare.

Alin Dragoescu
Alin Dragoescu
Eu sunt Alin, ma ocup de crearea site-urilor WEB inca din 2010 pe platforma Wordpress. Va pun la dispozitie servicii de Creare site de prezentare, magazine online, portal afaceri din orice domeniu de activitate . Sper ca articolele de pe site-ul meu sa va ajute daca doriti sa realizati un Web site sau sa intelegeti mai bine cum functioneaza Wordpress. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
Cum depistam un dead link si cum il putem inlatura?
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe