Ce inseamna Types Post si Taxonomy la realizarea unui website cu WordPress

Ce inseamna TAXONOMY wordpress si la ce este util la constructia unui website?

În WordPress, o taxonomie este un mecanism utilizat pentru a grupa conținutul. Cele două tipuri de taxonomie cel mai des utilizate sunt categoriile și etichetele, care fac ca site-ul dvs. să fie mai ușor de navigat pentru utilizatori. Iată câteva detalii suplimentare:

 • Categorii: Acestea sunt taxonomii de tip ierarhic. De obicei, sunt utilizate pentru a organiza conținutul într-o structură de arborescență. De exemplu, puteți avea categorii precum “Articole”, “Știri”, “Tutoriale” etc. Categoriile pot avea subcategorii și pot fi utilizate pentru a grupa conținutul în mod logic.
 • Etichete: Acestea sunt taxonomii de tip non-ierarhic. Sunt mai flexibile decât categoriile și nu au o structură ierarhică. Etichetele sunt utilizate pentru a adăuga cuvinte cheie sau termeni relevanți la conținut. De exemplu, dacă aveți un articol despre “Rețete culinare”, puteți adăuga etichete precum “Vegetarian”, “Desert”, “Sănătos” etc.

Taxonomiile sunt stocate în baza de date și pot fi personalizate pentru a servi nevoilor specifice ale site-ului dvs. Puteți crea o infinitate de taxonomii suplimentare pentru a organiza conținutul în funcție de contextul și structura site-ului

Ce inseamna TYPE POST wordpress

Un custom post type (sau type de contenu personnalisé, în franceză) este o funcționalitate a platformei WordPress care permite utilizatorilor să-și organizeze și să-și gestioneze conținutul, configurându-l după propriile preferințe. Aceasta poate fi creată fie folosind un plugin dedicat, fie prin cod PHP. Iată câteva detalii suplimentare:

 • Ce este un custom post type?: Un custom post type nu este prezent nativ în fiecare instalare nouă de WordPress. Dimpotrivă, utilizatorii trebuie să-l creeze singuri, dacă este necesar. Acest lucru îl diferențiază de cele 7 tipuri de conținut predefinite în fiecare site WordPress, cum ar fi:
  • Articole (Posts): Tipul de conținut cel mai des utilizat în bloguri.
  • Pagini (Pages): Similar cu articolele, dar cu diferențe semnificative.
  • Atașamente (Attachments): Păstrează informații despre fișierele media încărcate pe site (imagini, videoclipuri, PDF-uri etc.).
  • Revizii (Revisions): Salvările conținutului (articole și pagini).
  • Meniuri de navigare (Navigation menus).
  • CSS personalizat (Custom CSS).
  • Modificări (Changesets) efectuate în instrumentul de personalizare (Customizer).
 • Când să utilizați un custom post type?: Acestea sunt utile atunci când doriți să creați tipuri de conținut personalizate pentru site-ul dvs. WordPress. Ele vă permit să depășiți limitele articolelor și paginilor standard, transformând platforma dvs. într-un puternic sistem de gestionare a conținutului (CMS).

Dacă doriți să creați un custom post type, puteți alege între două abordări:

 1. Folosind un plugin:
  • Instalați și activați extensia Custom Post Type UI.
  • Creați custom post type-ul dorit.
  • Adăugați taxonomii personalizate la CPT (dacă este cazul).
 2. Creând cod personalizat:
  • Declarați un custom post type în fișierul functions.php.
  • Personalizați CPT-ul după nevoile dvs.
  • Afișați tipul de conținut personalizat pe site-ul WordPress.

WordPress este una dintre cele mai populare platforme de creare a site-urilor web, folosită de milioane de oameni din întreaga lume. Una dintre caracteristicile cheie ale WordPress este tipul de postare, care este esențial pentru organizarea și structurarea conținutului unui site web.

Type WordPress se referă la diferitele tipuri de postări pe care le puteți crea în cadrul platformei WordPress. Aceste tipuri de postări includ postări (articole de blog), pagini, categorii și etichete. Fiecare tip de postare are un scop specific și este util în construcția unui site web bine structurat și ușor de navigat.

Postările sunt folosite pentru a publica conținut actualizat și relevant pe site-ul dvs. Ele sunt afișate în ordine cronologică inversă și pot fi categorisite sau etichetate pentru a facilita căutarea și navigarea. De exemplu, puteți folosi postările pentru a publica articole de blog, știri sau alte informații periodice.

Pe de altă parte, paginile sunt utilizate pentru conținut static și permanent pe site-ul dvs. Acestea includ pagini despre noi, pagini de contact, pagini de servicii sau orice alt conținut care nu necesită actualizări frecvente. Paginile sunt de obicei afișate în meniul principal al site-ului și sunt accesibile din orice pagină a site-ului.

Categoriile și etichetele sunt utilizate pentru a organiza și grupa conținutul site-ului dvs. în funcție de subiect sau temă. Categoriile sunt utilizate pentru a clasifica postările în diferite categorii, în timp ce etichetele sunt cuvinte-cheie care descriu conținutul postării. Acestea facilitează căutarea și navigarea pe site-ul dvs. și ajută utilizatorii să găsească rapid informațiile de care au nevoie.

În concluzie, tipurile de postări WordPress sunt esențiale pentru organizarea și structurarea conținutului unui site web. Prin utilizarea corectă a postărilor, paginilor, categoriilor și etichetelor, puteți crea un site web bine organizat, ușor de navigat și plăcut pentru utilizatori. Așadar, este important să înțelegeți și să utilizați tipurile de postări WordPress pentru a maximiza eficiența și utilitatea site-ului dvs.

Daca doriti sa realizati un website de calitate, puteti gasi multe informatii utile cum ar fi:

Alin Dragoescu
Alin Dragoescu
Eu sunt Alin, ma ocup de crearea site-urilor WEB si promovare online inca din 2010 pe platforma Wordpress.
Ce inseamna Types Post si Taxonomy la realizarea unui website cu WordPress
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe