Ce inseamna SPAM si cum putem scapa de mesajele nedorite care vin prin formularele de contact

Ce inseamna SPAM si cum putem scapa de mesajele nedorite care vin prin formularele de contact - Creare-site-web.com

SPAM-ul reprezintă un fenomen cu care majoritatea utilizatorilor de internet se întâlnesc în mod frecvent. Este vorba despre trimiterea de mesaje nesolicitate, de obicei prin email, către un număr mare de destinatari. Termenul "spam" a început să fie folosit în anii '90, după ce o companie de carne en-gros a început să trimită mesaje publicitare în mod repetat pe grupurile de discuții online.

Ce inseamna SPAM

SPAM-ul poate fi considerat o formă de publicitate intruzivă și de multe ori deranjantă. Mesajele SPAM sunt trimise în mod masiv și în mare parte nu sunt relevante sau solicitate de către destinatari. Acestea pot conține anunțuri pentru produse sau servicii, mesaje de tip phishing sau chiar malware.

Există mai multe metode prin care SPAM-ul poate ajunge în inbox-ul utilizatorilor. Una dintre cele mai comune metode este colectarea adresele de email de pe site-uri web publice sau prin intermediul programelor malware. Alte metode includ achiziționarea de liste de adrese de email, utilizarea de software pentru a trimite mesaje în masă sau chiar exploatarea vulnerabilităților sistemelor de email.

Deși SPAM-ul poate fi deranjant și consumă timp, există modalități prin care utilizatorii pot să se protejeze. Una dintre cele mai simple metode este utilizarea unui filtru de spam, care poate detecta și bloca mesajele nedorite înainte ca acestea să ajungă în inbox. Majoritatea furnizorilor de email oferă opțiuni de filtrare a spamului, iar utilizatorii pot personaliza aceste setări pentru a reduce numărul de mesaje nedorite.

De asemenea, este important să fim atenți la modul în care ne dezvăluim adresa de email pe internet. Evitarea publicării adresei de email pe site-uri web sau în comentarii pe bloguri poate reduce riscul de a fi expuși la SPAM. Este recomandat să fim precauți atunci când ne înscriem pe site-uri web sau servicii online și să citim politica de confidențialitate pentru a evita distribuirea adresei de email către terți.

În concluzie, SPAM-ul este o problemă cu care utilizatorii de internet se confruntă în mod frecvent. Este important să fim conștienți de metodele prin care SPAM-ul poate ajunge la noi și să luăm măsuri pentru a ne proteja. Utilizarea unui filtru de spam și evitarea dezvăluirii adresei de email în mod public sunt câteva dintre modalitățile prin care putem reduce impactul SPAM-ului asupra noastră.

Citeste si: Optimizare viteza website WordPress cu WP-Roket: Cele mai importante functionlalitati pentru WP-Roket

Cum se pot evita mesajele SPAM primite prin intermediul formularelor de contact

Mesajele spam reprezintă o problemă frecventă pentru proprietarii de site-uri WordPress. Deși platforma WordPress oferă o serie de instrumente și plugin-uri pentru a gestiona spam-ul, uneori mesajele nedorite pot ajunge în caseta de mesaje primite prin intermediul formularelor de contact.

Spammerii folosesc formularele de contact pentru a trimite mesaje nedorite în speranța că vor ajunge la utilizatori și vor promova produse sau servicii. Aceste mesaje spam pot fi extrem de enervante și pot ocupa mult timp prețios pentru a le sorta și a le șterge.

Pentru a evita mesajele spam primite prin intermediul formularelor de contact de pe pagini WordPress, există câteva măsuri pe care le puteți lua:

1. Utilizați un plugin de securitate: Există o varietate de plugin-uri disponibile pentru WordPress, care pot ajuta la filtrarea mesajelor spam. Aceste plugin-uri pot utiliza tehnologii de recunoaștere a spam-ului pentru a identifica și bloca mesajele nedorite înainte de a ajunge în caseta de mesaje primite.

2. Adăugați un sistem de captcha: Captcha reprezintă o metodă eficientă de a preveni mesajele spam. Aceasta presupune adăugarea unui cod sau a unui puzzle pe formularul de contact, care trebuie completat corect de către utilizator înainte de a putea trimite mesajul. Această măsură ajută la filtrarea automată a mesajelor nedorite generate de roboți.

3. Verificați manual mesajele primite: În cazul în care nu doriți să utilizați un plugin sau un sistem de captchă, puteți verifica manual mesajele primite în caseta de mesaje. Deși această metodă necesită mai mult timp și efort, vă permite să filtrați mesajele spam și să răspundeți doar la cele legitime.

4. Limitați accesul la formularul de contact: O altă metodă eficientă de a evita mesajele spam este limitarea accesului la formularul de contact. Puteți face acest lucru prin adăugarea unui cod de securitate sau prin restricționarea accesului la formular doar pentru utilizatorii autentificați.

5. Folosiți un serviciu de filtrare a mesajelor: În cazul în care problemele cu spam-ul devin persistente, puteți utiliza un serviciu de filtrare a mesajelor. Aceste servicii pot analiza și filtra mesajele primite prin intermediul formularului de contact, eliminând mesajele spam înainte de a ajunge la dumneavoastră.

VIDEO: Cum se instaleaza LiteSpeed Cache pentru Wordpress si cum se poate configura cat mai simplu

În concluzie, mesajele spam primite prin intermediul formularelor de contact de pe pagini WordPress pot fi o problemă iritantă, dar există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a le evita. Utilizarea unui plugin de securitate, adăugarea unui sistem de captchă, verificarea manuală a mesajelor primite, limitarea accesului la formularul de contact și utilizarea unui serviciu de filtrare a mesajelor sunt câteva dintre soluțiile disponibile pentru a gestiona spam-ul eficient.

VIDEO: Cum se poate optimiza viteza de incarcare a unei pagini web realizata cu Wordpress.

Recomandarile noastre pentru un proiect web de succes:

Teme Wordpress PREMIUM recomandate

✔️ ThemeForest, cea mai mare platforma cu teme WP: Themeforest.net/Wordpress

✔️ ThemeIlse, puteti cumpara acces pentru toate temele aici: Themeisle.com/PremiumThemeWordpress

✔️ BeTheme, Aici puteti vedea si cumpara tema : ThemeForest.net/BeTheme/Wordpress

✔️ Tema PUCA se poate achizitiona de la adresa urmatoare: ThemeForest.net/PUCA/Wordpress

Module Wordpress PREMIUM recomandate

✔️ WP Roket, pentru o viteza de incarcare buna: WP-Roket.com/Plugin ( 20% reducere ).

✔️ Cel mai bun modul pentru SEO: Rankmath.com/WordpressSEO

✔️ Codecanyon, cea mai mare platforma de module pentru WP Codecanyon.net/Wordpress/Plugins

✔️ AIOSEO Plugin, Pentru rezultate SEO cat mai bune: Aioseo.com/Plugin/SEO

Alin Dragoescu
Alin Dragoescu
Eu sunt Alin, ma ocup de crearea site-urilor WEB si promovare online inca din 2010 pe platforma Wordpress.
Ce inseamna SPAM si cum putem scapa de mesajele nedorite care vin prin formularele de contact
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe