Cu siguranta oricine a ajuns sa vada o eroare 404 atunci cand a incercat sa acceseze o pagina web de pe calculator sau de pe un alt dispozitiv mobil. Este o eroare destul de des intalnita, insa ce inseamna aceasta si cum se poate interpreta o sa incerc sa va explic mai jos.
In primul rand eroarea trebuie analizata o data din perspectiva utilizatorului si apoi din perpectiva administratorului pagini web.
Ca si utilizator, aceasta eroare inseamna ca pagina pe care o accesati nu mai exista. Ori a fost pagina eliminata de pe server ori administratorul site-ului a sters pagina respectiva! Nu inseamna ca site-ul nu mai functioneaza! Puteti naviga din nou pe website-ul respectiv!
Deci nu trebuie sa credeti ca aveti vre-o problema cu telefonul, laptopul sau cu internetul. Nu, totul este in regula pentru voi! Problema este la site-ul respectiv!
Ca si administrator atunci cand stergeti o pagina deja indexata de google trebuie sa puneti bine in balanta urmatoarele aaspecte.
Cat de actuala este informatia de pe pagina respectiva ?! Paca din punctul tau de vedere acest continut nu mai este bun pentru cititori tai si nu mai vrei sa fie indexact de catre google seteaza pagina cu "No Index". Pentru acest lucru ai mai multe instrumente! O poti face cu robots.txt sau cu ajutorul modulului pentru SEO Rank Math.
Google chiar nu iubeste acest lucru si un website care o sa returneze din ce in ce mai multe erori 404 o sa fie vazut ca un web site care nu ofera informatii serioase.
Ca si dministrator de website trebuie sa puneti foarte mult accentul pe relatia cu google su ajutorul instrumentelor puse la dispozitie cum ar fi google search console si analitycs pentru ca acesta sa inteleaga mai bine domeniul vostru de activitate si cum sa interpreteze mesajul pe care doriti sa il transmiteti!
Image by storyset on Freepik