Ce inseamna DA, PA si alti indicatori importanti despre website-ul vostru.

Performantele unui website sunt masurate in mediul online de cativa indicatori care va pot spune cat este de apreciat si de important website-ul vostru un mediul online.

Performantele unui website sunt masurate in mediul online de cativa indicatori care va pot spune cat este de apreciat si de important website-ul vostru un mediul online.

Voi incerca sa explic pe fiecare in parte ce inseamna si cum putem verifica acesti indicatori:

  • DA-> Domain Autority
  • PA -> Page autority
  • TB->Total Back link
  • QA-> Quality Back link
  • PQ -> Percentage of quality of back link
  • MT -> Moz Trust
  • SS -> Spam Score
  • OS -> Off page Seo score
  • Age -> Varsta domemiului web

Ce inseamna DA ?

Domain Authority (DA) este o metrică dezvoltată de Moz, o companie care furnizează instrumente de marketing online, pentru a evalua puterea și relevanța unui site web.

DA este o valoare cuprinsă între 0 și 100 și se bazează pe o serie de factori, cum ar fi numărul de link-uri de pe alte site-uri, calitatea acestor link-uri, calitatea conținutului și alți factori relevanți pentru SEO.

Un site cu o DA mai mare are o probabilitate mai mare să apară în primele poziții în rezultatele de căutare, deoarece este considerat mai puternic și mai relevant pentru anumite cuvinte cheie. Însă, trebuie să țineți cont că DA este doar o estimare a autorității unui domeniu și nu garantează poziționarea în primele locuri în rezultatele de căutare.

Ce inseamna PA ?

Page Authority (PA) este o metrică dezvoltată de Moz pentru a evalua puterea și relevanța unei pagini web individuale.

PA se bazează pe o serie de factori, cum ar fi numărul de link-uri de pe alte site-uri care conduc la acea pagină, calitatea acestor link-uri, relevanța și calitatea conținutului, precum și alți factori relevanți pentru SEO.

Similar cu Domain Authority, Page Authority este o valoare cuprinsă între 0 și 100, iar o valoare mai mare indică o pagină web mai puternică și mai relevantă pentru anumite cuvinte cheie. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că PA este doar o estimare a autorității unei pagini și nu garantează poziționarea în primele locuri în rezultatele de căutare.

Ce inseamna Total Back link ?

Total Backlink reprezintă numărul total de link-uri care conduc de la alte site-uri către o anumită pagină web sau către un întreg domeniu.

Aceste link-uri sunt considerate importante pentru SEO, deoarece motoarele de căutare precum Google utilizează link-urile ca un factor de rangare. Cu cât există mai multe link-uri de înaltă calitate care conduc la o pagină web sau la un domeniu, cu atât este mai probabil să fie considerat mai important și mai relevant în ceea ce privește cuvintele cheie căutate.

Este important să țineți cont de calitatea și relevanța acestor link-uri, deoarece nu toate link-urile sunt egale. Link-urile de la site-uri cu autoritate și relevanță mai mare sunt considerate mai valoroase decât cele de la site-uri mai puțin importante sau nesemnificative.

Ce inseamna Quality Back link ?

Quality Backlink (sau link-uri de calitate înapoi) sunt link-uri care conduc de la alte site-uri relevante și de înaltă autoritate către o anumită pagină web sau către un întreg domeniu.

Aceste link-uri sunt considerate importante pentru SEO, deoarece ajută la creșterea autorității și relevanței paginii web sau a întregului domeniu în ochii motoarelor de căutare precum Google.

Link-urile de calitate înapoi sunt cele care sunt de la site-uri care au relevanță și autoritate în domeniul tău sau într-un domeniu similar. De asemenea, acestea ar trebui să fie de la site-uri care au un profil de backlink-uri sănătos și nu sunt implicate în practici neregulamentare de construire a link-urilor.

Pentru a obține link-uri de calitate înapoi, este important să creați conținut valoros și relevant care să îi atragă pe alți proprietari de site-uri să dorească să vă citească. De asemenea, puteți construi link-uri prin intermediul parteneriatelor cu alte site-uri și prin promovarea conținutului dvs. prin intermediul rețelelor sociale și a altor canale de marketing digital.

Ce inseamna Percentage of quality of back link ?

Percentage of Quality of Backlink (sau procentul de calitate al link-urilor înapoi) este o măsură a procentului de link-uri înapoi care sunt considerate de înaltă calitate sau relevante pentru o anumită pagină web sau întregul domeniu.

Această metrică se referă la procentul de link-uri de calitate față de numărul total de link-uri înapoi care conduc la o anumită pagină sau domeniu. Pentru a calcula procentul de calitate, este necesar să se evalueze fiecare link în parte și să se determine dacă este relevant și de înaltă calitate sau nu.

Link-urile de calitate sunt cele care provin de la site-uri de înaltă autoritate și relevanță, care oferă conținut valoros și sunt considerate de încredere în cadrul comunității lor.

Este important să aveți un procent cât mai mare de link-uri de calitate, deoarece acesta poate avea un impact semnificativ asupra clasamentului în rezultatele motoarelor de căutare. Un număr mai mare de link-uri de calitate poate ajuta la creșterea autorității și relevanței paginii sau a întregului domeniu, ceea ce poate duce la clasări mai bune în rezultatele de căutare.

Ce inseamna Moz Trust ?

Moz Trust este o metrică dezvoltată de Moz care măsoară cât de mult încredere are un site web în ochii motoarelor de căutare, bazându-se pe link-urile înapoi către acel site.

Această metrică se bazează pe ideea că un site web care primește multe link-uri de la site-uri cu încredere și autoritate este mai probabil să fie considerat de încredere și să beneficieze de o mai mare încredere în ochii motoarelor de căutare.

Moz Trust utilizează o scală de la 0 la 10, unde 10 este cea mai mare încredere și indicația că un site web este de încredere și are un profil de backlink-uri sănătos.

Pentru a obține o valoare mai mare de Moz Trust, este important să obțineți link-uri de la site-uri de înaltă autoritate și relevanță care sunt considerate de încredere și să evitați practicile neregulamentare de construire a link-urilor sau alte tactici care ar putea să vă afecteze negativ încrederea în ochii motoarelor de căutare.

Este important să țineți cont de faptul că Moz Trust este doar o estimare a încrederii unui site web în ochii motoarelor de căutare și nu garantează poziționarea în primele locuri în rezultatele de căutare.

Ce inseamna Spam Score ?

Spam Score este o metrică dezvoltată de Moz care măsoară probabilitatea ca un site web să fie considerat spam sau să folosească tactici neregulamentare de SEO. Această metrică se bazează pe o varietate de factori, inclusiv profilul de backlink-uri și conținutul site-ului.

Scorul Spam poate fi evaluat pe o scală de la 0 la 17, unde o valoare mai mare indică o probabilitate mai mare ca site-ul să fie considerat spam. Site-urile cu un scor Spam ridicat sunt susceptibile de a fi penalizate de motoarele de căutare și de a fi clasificate mai jos în rezultatele de căutare.

Pentru a reduce Scorul Spam, este important să evitați practicile neregulamentare de SEO, precum construirea excesivă a link-urilor, folosirea de conținut duplicat sau irelevant, generarea de link-uri de spam sau plasarea de cuvinte-cheie în mod excesiv în conținutul paginilor.

Este important să monitorizați Scorul Spam pentru site-ul dvs. și să luați măsuri adecvate pentru a reduce probabilitatea ca site-ul să fie considerat spam. Aceasta poate ajuta la creșterea clasamentului în rezultatele de căutare și la îmbunătățirea reputației și credibilității site-ului dvs. în ochii motoarelor de căutare și ai utilizatorilor.

Ce inseamna Off page Seo score ?

Off-page SEO Score este o metrică care măsoară calitatea și cantitatea link-urilor înapoi care conduc la un site web, precum și calitatea și relevanța site-urilor care oferă aceste link-uri. Această metrică se referă la activitățile SEO care se desfășoară în afara paginii web pentru a crește autoritatea și relevanța site-ului în ochii motoarelor de căutare.

Off-page SEO Score este important pentru a ajuta la creșterea vizibilității site-ului în rezultatele de căutare și la obținerea de trafic organic. Pentru a obține un Off-page SEO Score ridicat, este important să aveți o strategie solidă de construire a link-urilor și să obțineți link-uri de la site-uri relevante și de înaltă autoritate, care sunt considerate de încredere în ochii motoarelor de căutare.

De asemenea, este important să vă asigurați că link-urile pe care le primiți sunt naturale și nu sunt rezultatul practicilor neregulamentare de SEO sau de spam. Acest lucru poate include utilizarea de tactici de construire a link-urilor de calitate, cum ar fi crearea de conținut valoros și distribuirea lui pe diferite canale, cum ar fi rețelele sociale, bloguri și site-uri de referință.

Off-page SEO Score poate fi evaluat folosind o varietate de instrumente de analiză a SEO, precum Moz sau Ahrefs. În general, cu cât aveți un Off-page SEO Score mai mare, cu atât este mai probabil să aveți o mai bună poziționare în rezultatele de căutare și să obțineți mai mult trafic organic către site-ul dvs.

Cum putem afla acesti indicatori pentru website-ul nostru?

Cel mai cunoscut instrument gratuit pentru a vedea acesti indicatori este Domain Autority Checker. Un instrument unde puteti verifica atat DA, PA cat si toti ceilalti indicatori de care am discutat mai sus!

Va recomand sa cititi si urmatoarele articole de pe site-ul nostru:

Daca aveti intrebari ma puteti contacta oricand la adresa de e-mail contact@creare-site-web.com

Image by vectorjuice on Freepik

Alin Dragoescu
Alin Dragoescu
Eu sunt Alin, ma ocup de crearea site-urilor WEB si promovare online inca din 2010 pe platforma Wordpress.
Ce inseamna DA, PA si alti indicatori importanti despre website-ul vostru.
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe