8 Tendinte in materie de web design pentru anul 2020

realizare magazin online
Realizare magazin online cu WordPress/ Woocommerce in 3 pași
15 September 2019
Modalități de securizare a informațiilor în mediul online pentru anul 2020 2
Modalități de securizare a informațiilor în mediul online pentru anul 2020
1 April 2020
web design 2020

web design 2020

Chiar dacă tehnologia avansează și putem găsi resurse din ce în ce mai usor, aproape gratuit, pentru realizarea uni website de calitate sau realizarea unui magazin online trebuie sa țineți cont ca si exigentele cresc direct proporțional. Atât cerințele clienților cât și cerințele motoarelor de indexare care vin cu noi factori la indexarea unui website. Factori care au schimbat complet calcularea autorității unui domeniu.

Care sunt tendințele în anul 2020 ?

Cred ca cea mai mare schimbare care vine in acest an va fi simplitatea paginilor web. Minimalismul este în continua creștere, pagini care sa includa cat mai puține elemente grafice și cât mai multe informații utile.

1: Designul tradițional plat care a fost o tendință de mulți ani a evoluat acum într-un design semi-plat mai subtil și mai atractiv. Acest tip de design implică același design plat vechi, precum și unele îmbunătățiri pentru a face cat mai placuta navigarea pe website!

Tranzițiile pot implica adăugarea de umbre luminoase, adâncimea de umbrire și alte complexități structurale.

2: Elementele 3D vor domina cu siguranță lumea designului în viitorul apropiat. In general, daca o imagine face cat o mie de cuvinte, o imagine cu tendinte 3D va transmite mult mai multe informatii, mai ales daca va fi insotita si de anumite umbre!

3: Tranziții de culoare. Din ce în ce mai multe companii preferă să folosească tranziții (combinații) în mai multe culori în logo-urile și site-urile lor web decât în modele tradiționale cu o singură culoare. Tendința funcționează bine cu toate elementele de web design , inclusiv butoane, tabele, fonturi, fundal și multe altele elemente. Culorile nu se mai aleg atat de usor pentru clienti. Culorile care sunt pe website trebuie sa fie cat mai personalizate in functie de activitatea firmei sau sericiul oferit.

4: Split Content ( ecran impartit ). Mai exact, pe foarte multe site-uri ati observat informatia pe partea stanga a ecraunului iar pe partea dreapta o imagine cu o usoara transparenta sau invers! Aceasta tendinta este din ce in ce mai ceruta de clienti. iata mai jos un exemplu:

8 Tendinte in materie de web design pentru anul 2020 3

( Imagine preluata de pe site-ul digital-marketing-66.fr )

5: Navigare ascunsă. Logica din spatele ascunderii meniului pe o pagină web este de a economisi spațiu. Deși unii oameni consideră că este inutil, deoarece cu siguranță este dificil pentru utilizatori să găsească meniul, cu toate acestea, această tendință este din ce in ce mai crescuta.

Poate va intereseaza sa cititi si 5 elemente importante pentru realizarea unui website.

6: Defilare inovatoare și paralax. Parallax web design este un element ceva mai nou, care este utilizat de mulți designeri web. Este vorba despre crearea unui cadru vizual în care obiectul pare să se miște sau să arate diferit atunci când este privit din unghiuri diferite. Acest tip de design este posibil chiar și cu paralaxa video și multistrat ( Mai multe layere ).

7: Adaptabilitate la mobil (din nou, Responsive Design). Adaptabilitatea mobilă a dobândit un impuls în designul site-ului web de câțiva ani și este prevăzută să rămână la fel. Dacă afacerea dvs. primește vizitatori de pe smartphone-uri și tablete, nu ar trebui să ignorați importanța design-ului web responsabil. Chiar și motoarele de căutare precum Google au arătat clar că nu vor mai face reclamă site-urilor web care nu sunt compatibile cu căutarea mobilă.

Cititi mai multe despre Responsive design.

8: Formulare pe ecran complet. În ultima perioadă, tendința de adăugare a formularelor la pagina de pornire a crescut. Mulți designeri de site-uri web preferă acum să plaseze formulare pe ecran complet precum formularele de abonament, formularele de contact etc. direct pe pagina principală a design-urilor, pentru a facilita accesul utilizatorilor către înregistrare, comanda sau alte functii.

Nu ignorați deasemenea și elementele importante in materie de webdesign cum ar fi partea de SEO si securitatea online.

Pe lângă aspectele de design pe care le-am discutat mai sus, există unele lucruri care sunt relativ mai mici, dar la fel de importante de luat în considerare atunci când vine vorba de îmbunătățirea designului web.

Aceasta include plasarea elementelor pe pagină, puncte de navigare, chenare, logo-uri, text etc.

Va dorim mult succes, iar daca sunteti interesati de crearea unui website profesional nu ezitati sa ne contactati la adresa contact@creare-site-web.com. Va stam la dispozitie cu mare placere

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.