Securizare site WordPress

Daca aveti un web site realizat in Wordpres este posibil ca la un moment dat sa aveti nevoie de securizarea paginilor web. De ce? WordPress a devenit in timp cea mai populara platforma CMS oferta gratuit cu posibiltatii enorme de adaugare teme si module care nu fac decat sa va usureze viata! Insa cu cat a devenit mai populara cu atat a devenit si mai vulnerabila in fata atacurilor, mai vanata de hackeri din intreaga lume si mai usor de „spart”.

Ce trebuie sa faci pentru Securizare site WordPress ?

O data finalizat un web site, acesta nu trebuie sa ramana fix tot timpul. Cele mai vulnerabile „portite”prin care poate fi virusat un web site creat in Wordress sunt:

  • Teme fara update,
  • Module fara update,
  • Parola slaba,
  • Panoul de admin cu wp-admin,
  • Link’uri fara .html ,
  • Lipsa firewall

Cum se pot prevenii aceste probleme?

Daca ati observat activitate suspecta pe site-ul dumneaoastra va recomandam instalarea unui plugin care sa va ajute la prevenirea acestor probleme. Eu am folosit tot timpul Wordfence cu rezultate foarte bune de fiecare data.

Pentru securizare site wordpress versiunea gratuita va ofera cam tot ce aveti nevoie pentru o buna functionare si o protectie cat mai buna impotriva atacurilor.

Firewall. Acesta identifica traficul rau intentionat si blocheaza atacatorii inainte de a putea accesa site-ul dumneavoastra. Acesta se bazeaza pe module bine cunscute si actualizate in mod constant.

Scan. Aceasta optiune este mai mult decat folositoare, modulul scaneaza fisierele impotriva codurilor malware, fisiere SPAM, verifica daca un IP genereaza spam.

Live Trafic. Puteti vedea activitatea google crawl,actiitatea umana, autentificarile utilizatorilor, blocarea intrusilor care incearca sa intre pe site.

Alte instrumente. Acest modul va poate oferii posibilitatea de a repara anumite fisiere, monitorizarea spatiului pe server, filtru pentru comentariile de tip SPAM, informatii despre IP’uri!

La ora actuala este cel mai descarcat modul si cel mai eficient din baza de date oferita de wordpress.

Daca doriti mai multe informatii despre securizarea site-ului dumneavoastra nu ezitati sa ma contactati pentru mai multe informatii.

 

 

 

Alin Dragoescu
Alin Dragoescu
Eu sunt Alin, ma ocup de crearea site-urilor WEB si promovare online inca din 2010 pe platforma Wordpress.
Securizare site WordPress
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe