Cum trebuie sa fie structura unui web site?

dead link
Cum depistam un dead link si cum il putem inlatura?
28 June 2017
viteza de încărcare a unui web site
Cum sa îmbunătățești viteza de încărcare a unui web site
5 September 2017

Site-ul dvs. are nevoie de o anumită structură. În caz contrar, va fi doar o colecție de pagini și postări pe blog. Utilizatorii dvs. au nevoie de o structura pentru navigarea pe site-ul dvs., pentru a naviga de la o pagină la alta.

Google utilizează structura unui web site pentru a determina ce conținut este important și ce conținut este mai puțin important. În acest ghid, vă vom spune tot ce trebuie să știți despre structura site-ului.

Te lupți cu configurarea structurii site-ului tău? Nu ști care este cea mai bună strategie de a face legaturile de la o postare la alta? După ce ați făcut instruirea pentru structura site-ului dvs., veți putea îmbunătăți clasamentele dvs. in google, creând cea mai bună structură.

De ce este importantă structura unui web site?

Structurarea site-ului dvs. web este crucială atât pentru folosință, cât și pentru indexare. O mulțime de site-uri nu au o structură decentă pentru a ghida vizitatorii produsului pe care îl caută. Având o structură clară a site-ului, duce la o mai bună înțelegere de către Google, deci este foarte important pentru SEO.

abonare scoala de wordpress

1 Importanța utilizabilității

Structura site-ului are o importanță deosebită pentru experiența utilizatorilor ( UX User eXperience ).  Dacă vizitatorii pot să găsească produsele și informațiile pe care le caută, șansele sa devina clienti cresc considerabil. Cu alte cuvinte, ar trebui să ii ajutați să navigheze prin magazinul dvs. O structură bună a site-ului vă va ajuta să faceți acest lucru.

Navigarea ar trebui să fie ușoară. Trebuie să vă clasificați postările și produsele într-un mod care să fie ușor de găsit. Publicul nou trebuie să poată înțelege instantaneu ce fel de produse vindeți.

2 Importanța pentru SEO

Structura unui site sau a unui magazin are o importanță deosebită pentru șansele sale de a fi indexat în motoarele de căutare. În opinia noastră, există trei motive principale pentru aceasta:

1. Ajută Google să “înțeleagă” site-ul dvs.

O structură bună ar putea, să conducă la un rang mai ridicat în Google.

2. Împiedică concurența cu propriul dvs. conținut

În site-ul dvs., este posibil să aveți postari care sunt destul de asemănătoare. Poate că ați scris multe despre SEO. Ați putea avea mai multe postări pe blog despre structura site-ului (fiecare acoperind un aspect diferit). În consecință, Google nu ar ști care dintre paginile de articole este cea mai importantă. Deci, veți concura cu paginile dvs. pentru un rang înalt în Google.

Trebuie să lăsați Google să știe ce pagină considerați cea mai importantă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o bună structură internă de legătură și o structură de taxonomie, astfel încât puteți face ca toate aceste pagini să funcționeze pentru dvs., în loc să vă încurce obiectivele.

3. Structura se referă deassmenea la schimbările din site-ul dvs.

Produsele pe care le vindeți în magazinul dvs. se vor schimba probabil în timp. O nouă colecție va fi adăugată, deoarece cea veche este vândută. Sau poate credeți că informațiile despre blogpostul depășit ar trebui să dispară de pe web-site. Nu doriți ca Google să afișeze produse sau articole depășite care nu mai sunt disponibile. Va trebui să rezolvați astfel de modificări în structura site-ului dvs.

Cum să configurați structura site-ului dvs.?

Deci, cum construiești o structură decentă a site-ului? Vom explica mai întâi cum arată o structură ideală a site-ului și apoi vă vom explica cum să obțineți acest lucru pentru site-ul dvs.

Structura ideala a blogului

Ar trebui să fie ca o piramidă. În partea de sus a piramidei este pagina dvs. de pornire, iar sub pagina de pornire există un număr de pagini de categorii. Pentru site-uri mai mari, trebuie să creați subcategorii sau taxonomii personalizate . În cadrul categoriilor și subcategoriilor veți avea un număr de postări pe blog, pagini sau pagini de produs.

Împărțiți paginile în categorii

Dacă nu ați împărțit încă postările de blog sau paginile de produse de pe site-ul dvs. într-un număr de categorii, ar trebui să faceți acest lucru (imediat). Asigurați-vă că adăugați aceste categorii în meniul principal al site-ului dvs.

Categorii la fel de mari

Asigurați-vă că, categoriile sunt la fel de mari. În cazul în care o categorie devine prea mare deoarece blog’ul face referire mai mult despre un anumit subiect, ar trebui să împărțiți această categorie în două categorii principale. O regulă bună pentru dimensiunea categoriilor este să vă asigurați că nici o categorie nu depășește dublul dimensiunii oricărei alte categorii. Dacă aveți o astfel de categorie impartiti-o în două separate.

Rezultă o reflectare mai precisă a conținutului de pe site-ul dvs. deasemenea trebuie să vă asigurați că adresele URL sunt corect redirecționate după divizarea unei categorii.

Structura adreselor URL interne

Structura dvs. a adreselor URL este foarte importantă. Fiecare pagină din partea de sus a unei piramide ar trebui să facă trimitere la subpaginile sale. Și invers, toate subpaginile ar trebui să se lege înapoi la paginile de deasupra piramidei. În partea de sus a piramidei dvs. ar trebui să existe un conținut cu adevărat esențial și acestea ar trebui să fie articolele la care vă conectați din toate postările de pe blog.

Conectarea în acest mod va ajuta motoarele de căutare in indexarea cat mai corecta. În plus, cu toate subpaginile care fac legătura cu acea singură pagină principală de la vârful piramidei,  creați pagini foarte importante.

Taxonomii și etichete

Site-ul dvs. va trebui sa contina etichete. Etichetele și taxonomiile vor da structurii dvs. mai multă importanta (sau cel puțin Google o va înțelege mai bine).

Puteți utiliza categoriile menționate mai sus (care vă vor oferi structura tip piramidă) și puteți utiliza etichete. Diferența are de-a face cu structura. Categoriile sunt ierarhice în timp ce etichetele nu au această ierarhie.

Gândiți-vă așa: categoriile sunt cuprinsul site-ului web, iar etichetele sunt continutul.

Încercați să nu creați prea multe etichete. Dacă fiecare post sau articol primește încă o altă etichetă unică, practic nu structurați nimic. Asigurați-vă că etichetele sunt utilizate o singura data sau maxim de două ori.

În unele teme WordPress, etichetele sunt afișate cu fiecare post. Dar unele teme neglijează acest lucru. Ar trebui să vă asigurați că etichetele dvs. sunt de fapt disponibile vizitatorilor dvs. undeva, de preferință în partea de jos a articolului. Etichetele sunt foarte utile pentru vizitatorii dvs. (și nu doar pentru Google) pentru a citi mai multe despre același subiect.

Conținutul de bază

Paginile cele mai importante din web site sunt considerate “continut de baza”sau cornerstone content.

Conținutul de bază este conținutul care reflectă exact afacerea dvs. sau misiunea afacerii dvs. Dar concentrarea asupra domeniului din jurul afacerii dvs. ar putea fi, de asemenea, o strategie minunată de a crește audiența și potențialii cumpărători.

După cum am discutat mai devreme, articolele cu continut de baza ar trebui să fie cu o vizibilitate cat mai mare în structura site-ului dvs., concentrându-se pe cele mai importante cuvinte cheie și cele mai competitive.

În cele mai multe cazuri, pagina de pornire se va face legătura cu aceste articole.

Site-urile web ar trebui să conțină cel puțin unul sau două articole/pagini cu continut de baza și maximum de opt până la zece. Dacă doriți să scrieți mai mult de zece articole importante, ar trebui probabil să începeți un al doilea site Web.

Paginile de categorie sau paginile cu etichete ar putea face articole “continut de baza”. Dacă doriți să optimizați paginile de categorii pentru conținutul de baza, este foarte important să oferiți un conținut introductiv cu adevărat relevant. Ar trebui să vă asigurați că această pagină reprezintă o prezentare convingătoare a subiectului și invită vizitatorii să citească și mai multe articole pe site-urile dvs.

Sfaturi practice

Structura dvs. este dinamică. Afacerea dvs. s-ar putea schimba de-a lungul anilor și este logic că structura site-ului va reflecta această schimbare. Este posibil ca paginile sau produsele dvs. să nu mai se potrivească în navigația dvs., iar coerența site-ului dvs. nu se găsește în niciun loc.

Eliminați și redirecționați!

O mulțime de magazine vor vinde în fiecare an o colecție diferită de produse (haine, încălțăminte). Produsele vechi ar putea intra în vânzare pentru o vreme, dar în cele din urmă vor fi vândute. Dacă nu vă așteptați să mai vindeți același produs exact, ar trebui să eliminați pagina. De asemenea, dacă conținutul este complet depășit, eliminați pagina respectivă!

Cu toate acestea, este posibil să fi avut unele linkuri valoroase la acea pagină exactă. Doriți să vă asigurați că beneficiați de aceste linkuri, chiar dacă pagina nu mai există. De aceea ar trebui să redirecționați adresa URL.

Redirecționarea paginilor nu este așa de greu de realizat. Dacă utilizați WordPress, puteti folosi mai multe module care sa aibe grijă de redirecționări. De preferat, ar trebui să redirecționați adresa URL (301) la produsul care a înlocuit produsul sau, dacă nu există înlocuire, o pagină înrudită. Aceasta ar putea fi pagina de categorii a produsului specific, ca o ultimă soluție. În acest fel, pagina (depășită) nu va mai interfera cu structura site-ului dvs.

Evaluați meniul

Atunci când obiectivele de afaceri sau site-ul dvs. se modifică, meniul dvs. ar trebui să se schimbe de asemenea. Când începeți să vă restructurați site-ul, efectuați o prezentare vizuală. Începeți cu meniul dorit (unul sau două niveluri) și vedeți dacă puteți să vă potriviți în mai multe pagini pe care le-ați creat de-a lungul anilor. Veți descoperi că unele pagini sunt încă valide, dar nu mai sunt potrivite pentru meniul dvs. Nici o problemă, asigurați-vă că le legați pe pagini similare și în sitemap-urile dvs. Astfel, Google și vizitatorii dvs. pot găsi în continuare aceste pagini.

Atentionati motoarele de cautare cu privire la continutul dumneavoastra.

În cazul puțin probabil că ați construit manual harta site-ului HTML, actualizați harta site-ului după modificarea structurii site-ului dvs. În cazul în care aveți un sitemap XML, retrimiteți-l în Consola de căutare Google.

Duplicați conținutul

Același conținut este afișat în mai multe locații de pe site-ul dvs. În calitate de cititor, nu vă deranjează: veți obține conținutul pentru care ați venit. Dar un motor de căutare trebuie să aleagă care dintre ele să fie afișat în rezultatele căutării, deoarece nu dorește să arate același conținut de două ori.

Mai presus de toate, atunci când alte site-uri web fac legătura cu produsul dvs., există șanse ca unele dintre ele să facă trimitere la prima adresă URL, iar altele se leagă de cea de-a doua adresă URL. Dacă aceste duplicate au fost toate legate de aceeași adresă URL, deși sansa dvs. de a se clasifica în topul 10 pentru cuvântul cheie relevant ar fi mult mai mare.

Acest articol a fost preluat de le blogul Yoast SEO

O sursa foarte vasta de informatii din mediul online.

Dragoescu Alin
Dragoescu Alin
Suntem o firma de web design si promovare pe internet din Pitesti pregatita oricand pentru un nou proiect de creare site din orice domeniu de activitate. Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci.
gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitatePolitica de confidentialitate.
Citeste mai multe